آخرین مطالب

بیوگرافی شادی مختاری + مصاحبه و عکس‌ها بیوگرافی مونا اسکندری (+عکس) بیوگرافی مهتاب اکبری+ تصاویر بیوگرافی فریبا نادری + تصاویر فریبا نادری بیوگرافی نازنین فراهانی + تصاویر بیوگرافی عارفه معماریان + عکس بیوگرافی سلما ارگچ + عکس های مراسم ازدواجش بیوگرافی مریم سرمدی بازیگر همیشه خندان+ عکس بهاره رهنما: کاوه آفاق انگار سال‌هاست بازیگر تئاتر است مهناز افشار به تبلیغ علیه نظام متهم شد نخستین تصویر از باران کوثری در فیلم «عامه پسند» شقایق دهقان به سریال «نون.خ» پیوست  آیا محسن لرستانی اعدام شد؟ فوق لیسانسه‌ها» به دکتری می‌رسند؟/ سریالی که برای خنده باج نداد صحبت‌های جنجالی پری ملکی درباره خوانندگان پاپ/ هر چقدر هنرمندان پاپ مالیات بدهند، کم است! سالم ترین نوع گوشت کدام است؟ خواص کدو حلوایی آشنایی با خواص و مضرات باقلا روش های پخت شله زرد طرز تهیه واویشکا (غذایی گیلانی) 10 اشتباه برای پوشش آقایان رازهایی در انتخاب لباس مجلسی که شما را لاغر و قدبلند نشان دهد جدیدترین مدل مانتو انواع تجهیزات الکترونیکی در سفر لوازم مورد نیاز برای کمپینگ یک شبه نکاتی مهم برای سفر در زمستان تجهیزات ضروری برای کویر نوردی بهترین مکان های گردشگری برای ماه عسل

روش های پخت شله زرد

روش پخت شله زرد, مواد لازم برای شله زرد

طرز تهیه شله زرد

مواد لازم برای “تهیه شله زرد” :

برنج
2 لیوان
شکر
4 لیوان
گلاب
1 لیوان
کره یا روغن
5 تا 6 قاشق سوپ‌خوری
خلال بادامسه چهارم لیوان
زعفران و هلبه اندازه ی لازم
دارچين برای تزیینبه اندازه ی لازم
آب سرد14تا 16 لیوان

طرز تهیه شله زرد:

برنج را قبل از استفاده حتما خوب با آب گرم شستشو بدهید و چند بار آب آنرا خالی کنید، پس از آن روی آن آب گرم بریزید و برای چهار پنج ساعت بگذارید خیس بخورد.

آب برنج را خالی کنید بعد آنرا همراه 14 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید جوش بیاید، پس از جوش آمدن بلافاصله حرارت را کم کنید و بگذارید به آرامی بپزد. در صورتی که حرارت زیاد باشد برنج به ته قابلمه خواهد چسبید. کافی است برنج و آب به آرامی بجوشد. وسط‌ های کار کمی زعفران به برنج و آب بیفزاید تا همراه با مرحله آخر بجوشد. مقدار زعفران را خودتان تصمیم بگیرید کم کم بیفزایید و هم بزنید و بگذارید چند دقیقه ای بجوشد، اگر کم بود مقدار دیگری بیفزایید به صورتی که رنگ شله زرد (زرد) شود.

اگر احیانا در مدت طبخ آب برنج تمام شد مقداری آب گرم به آن اضافه کنید در این مدت تمام وقت آن را زیر نظر داشته باشید و مدام هم بزنید در غیر این صورت برنج به کف قابلمه خواهد چسبید، هرچه به آخر طبخ نزدیک تر بشوید امکان چسبیدن ته قابلمه بیشتر می شود در نتیجه در اواخر کار مدام شله زرد را هم بزنید کمی مانده به آخرهای کار وقتی تقریبا برنج ها خوب نرم و له شد و رو به سفتی رفت شکر، گلاب، هل و کره را به آن بیفزاید و هم بزنید معمولا نیازی به افزودن آب نیست چون مقدار آب داده شده کفایت می کند ولی برنج های گوناگون مقدار آب بیشتر یا کمتری نیاز دارند.

بیشتر بخوانید..
8 ترفند مهم اندروید که 90% کاربران نمی دانند!

برای خلال بادام ها روش های مختلفی وجود دارد، خلال بادام را بعضی در آخر طبخ شله زرد داخل شله زرد می ریزند و بعضی زودتر دلیل این کار این است که بعضی دوست دارند خلال بادام سفت باشد و بعضی برعکس دوست دارند خلال بادام نرم باشد این بستگی به سلیقه خود شما دارد. اگر مطمئن نیستید می‌توانید خلال بادام را در ظرفی جداگانه بجوشانید و هنگامی که نرمی (سفتی) آن باب میل شما بود آنرا کنار بگذارید و در آخر طبخ شله زرد خلال بادام را به شله زرد بیفزاید و کمی هم بزنید و بگذارید چند دقیقه‌ای بجوشد.

در آخر قابلمه شله زرد را دم بکنید. به این صورت که یک دمی روی در قابلمه بگذارید و زیر آن را خیلی خیلی کم کنید و بعد از نیم الی یک ساعت اجازه بدهید. تا آب آن به خوردش برود.

بیشتر بخوانید..
ترفندهایی در ویندوز که هرگز از آنها نشنیده اید!

دقت کنید وقتی شله زرد آماده است که زیاد شل نباشد وقتی آنرا در ظرف می ریزید نباید ولو شود و حالت آش داشته باشد البته دقت کنید شله زرد وقتی سرد شد هم مقداری سفت تر خواهد شد. ولی خوب وقتی تمام شد زیاد نباید شل باشد.

بعد از پایان پخت شله زرد را در ظرف بریزید و با دارچین و خلال پسته آن را تزئین کنید.

“طرز تهیه شله زرد” برای ۸ نفر :

شله زرد,طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

مواد لازم برای تهیه شله زرد:

 خرده برنج 1 لیوان
 آب 8 لیوان
 شكر 2 ليوان
 گلابنصف لیوان 
 کره (روغن) 50 گرم
 خلال بادام نصف لیوان
 زعفران آب کردهبه مقدار لازم 
 دارچین و گل و پودر نارگیل و پودر پسته برای تزیین

طرز تهیه شله زرد:

ابتدا خرده برنج را بعد از شستن با 8 لیوان آب خیس کنید. روی شعله قرار بدهید تا خرده برنج خوب بپزد و اصطلاحا” باز شود. در این لحظه اگر برنج تان خیلی غلیظ شد نگران نباشید چون وقتی شکر را اضافه کنید آب می اندازد.

بعد از پخت برنج، کمی از زعفران را اضافه کنید تا به خورد برنج برود و خوشرنگ شود بعد از ده دقیقه شکر را اضافه کنید. و داخل شله زرد بریزید در لحظه آخر بقیه زعفران را بریزید. خلال بادام را از قبل داخل گلاب خیس کنید و با هم اضافه کنید و در آخر کره یا روغن را اضافه کنید و بعد از ده دقیقه خاموش کنید. زیرا اگر بیشتر بجوشد عطر و بوی زعفران و هل و گلاب کم می شود.

بیشتر بخوانید..
25 ترفند در آیفون اپل که آرزو می‌کردید همیشه می‌دانستید!

در صورت تمایل می توانید هل اضافه کنید.

نکاتی برای تهیه شله زرد:

برای اینکه پودر هل سیاه است و رنگ شله زردتان را تغییر می دهد بهتر است پودر هل را مستقیماً داخل شله زرد نریزید و به جای آنن از روش های زیر استفاده کنید.

 پودر هل را داخل یک دستمال بریزید و گره بزنید و داخل یک لیوان بگذارید و آب جوش روی آن بریزید. بعد از دو ساعت در بیاورید و فشار بدهید و بگذارید که ته نشین شود. وقت اضافه کردن هل که رسید، فقط آب روی هل های ته نشین شده را به شله زرد اضافه کنید.

 روش دیگر هم این است که : مقدار لازم هل با پوست را بردارید و پوست آن را چاک بدهید و داخل یک ظرف بگذارید و روی آن آب جوش بگذارید و در ظرف را هم ببندید. بعد ظرف را به روش بن ماری حرارت بدهید به مدت نیم ساعت تا اسانس هل خارج شود. وقت اضافه کردن هل که رسید هل ها را از آب خارج کنید و فقط آب را به شله زرد یا فرنی یا … اضافه کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب
پربیننده هفته
پربیننده ماه

آمار بازدید

  • 0
  • 12
  • 6
  • 127
  • 22
  • 820
  • 3,294
  • 4,216
  • 0
  • 260
  • 09/12/2019

خواص خوراکی ها

بهداشت و زیبایی